Centro de día en Benissanet Centro de día en Benissanet Centro de día en Benissanet Centro de día en Benissanet

 
18162
Centro de día en Benissanet
2018-2019
NUA Arquitectures

This is a project to transform a disused structure to locate a day center in Benissanet (Tarragona). The initial construction only had a basement, which has been assessed to ensure that future loads were viable.

The newly projected building will be organized over two floors, but with the expectation that in the future there may be a further extension on the roof. The parking facilities will be on the basement floor and the day centre on the ground floor.

The roof of the ground floor is solved by means of a solid slab that will allow the circular skylights, of different diameters that the architecture proposes, to be opened randomly. The vertical structure will be formed by a series of concrete pillars on top of those already existing in the basement. Outside, a pergola will be mounted, attached to the building and made up of a series of curved metal porticos and braced with tensioned cables.